Medische apartheid – Gideon van Meijeren: CDA nam initiatief

medische apartheid

Gideon van Meijeren (FVD) voelt kamerlid Inge van Dijk (CDA) aan de tand over medische apartheid

“Het verbaasd mij dat mevrouw van Dijk haar mond vol heeft over discriminatie, terwijl het haar partij is die nota bene zelf het initiatief heeft genomen om een vorm van medische apartheid in Nederland in te voeren, op grond waarvan sinds afgelopen weekend Nederlanders massaal worden gediscrimineerd op basis van hun medische persoonskenmerken. Worden uitgesloten van grote delen van het sociaal-maatschappelijk sociale leven als zij niet vooraf met een QR-code hun gezondheidsgegevens laten scannen. En hoe verhoudt zich dit tot de selectieve verontwaardiging van mevrouw van Dijk over discriminatie?”

Wat is medische apartheid?

Vaccinatiepaspoort’ leidt tot medische apartheid
“Het ontzeggen van toegang tot een normaal sociaal leven op basis van niet-gevaccineerd zijn, leidt tot medische apartheid”. Dat zegt het Artsen Collectief naar aanleiding van de plannen van het kabinet om ‘testbewijzen op grote schaal in te kunnen gaan zetten bij het heropenen van de samenleving’. Het Artsen Collectief ziet ernstige medische en ethische bezwaren bij een dergelijk ‘vaccinatiepaspoort’ en benadrukt dat het aangaan van een medische handeling, zoals vaccinatie, altijd een vrije en persoonlijke afweging is. “Lichamelijke integriteit en zelfbeschikkingsrecht zijn grondrechten. Er mogen geen discriminatoire gevolgen aan worden verbonden”.

Demissionair minister de Jonge wil mensen met een ’vaccinatiepaspoort of –bewijs’ nog voor de zomervakantie ‘meer vrijheid geven’. Ze krijgen dan onder andere toegang tot evenementen, musea, horeca of sport. Ook is het plan via die weg fysiek onderwijs te kunnen laten volgen. Het Artsen Collectief heeft meerdere medische en ethische bezwaren bij een dergelijk ‘vaccinatiepaspoort’.

Lees meer op: https://artsencollectief.nl/vaccinatiepaspoort-leidt-tot-medische-apartheid/