Hongarije beschermt haar kinderen

Mark Rutte huilt omdat Hongarije dwarsligt in de EU. En waarom? Hongarije laat geen pedofiel lesmateriaal toe op scholen.

Kovács Zoltán
Zoltán Kovács

“Als het gaat om de bescherming van onze kinderen, lijdt het geen twijfel: we hebben nultolerantie voor pedofielen en we staan er ook op dat het onderwijzen van kinderen over seksuele geaardheid moet worden beschermd als het enige recht van ouders.” Aldus Zoltan Kovacs, Staatssecretaris voor Internationale Communicatie en Betrekkingen, Internationaal woordvoerder, Kabinet van de Eerste Minister van Hongarije.

“Elk kind heeft recht op de bescherming en zorg die nodig zijn voor zijn of haar goede fysieke, mentale en morele ontwikkeling – dit is vastgelegd in de Hongaarse Grondwet. De negende wijziging van de Hongaarse grondwet, die afgelopen december werd aangenomen, waarborgt het recht van een kind om bij de geboorte te worden geïdentificeerd op basis van zijn of haar biologische geslacht en een opvoeding op basis van de Hongaarse constitutionele identiteit en de christelijke cultuur.

En nu zal een nieuwe wet, gisteren aangenomen door de Nationale Assemblee, de bescherming van kinderen verder versterken: het Hongaarse wetboek van strafrecht zal strenger worden in het geval van zedendelinquenten, met hogere straffen en geen verjaringstermijn voor de ernstigste misdaden. Bovendien zal er een register van pedofiele delinquenten worden gecreëerd om te voorkomen dat ze werken in banen waar ze kinderen zouden ontmoeten. In het licht van de recente kritiek van stemmen van de oppositie kan men alleen maar hopen dat dit helemaal niet onaanvaardbaar is.

De wet verbiedt ook dat homoseksualiteit en geslachtsverandering aan minderjarigen wordt getoond of gepromoot en staat alleen geregistreerde NGO’s toe om informatie over deze onderwerpen te verstrekken. Ja, wij denken dat dit nodig is om kinderen te beschermen in hun seksuele ontwikkeling. We zijn ook van mening dat bepaalde inhoud alleen op een geschikte leeftijd moet worden geïntroduceerd in het belang van een gezonde psychologische en mentale ontwikkeling van kinderen.

Het wetsvoorstel dient eigenlijk om een eerdere wet te wijzigen (Wet XLVIII van 2008 betreffende de basisvereisten van en bepaalde beperkingen op commerciële reclameactiviteiten), die de weergave aan minderjarigen al verbood van reclame die seksualiteit op zich verbeeldt of afwijking van genderidentiteit populair maakt toegewezen bij geboorte, geslachtsverandering of homoseksualiteit. Er is dus echt niets nieuws: we verhogen gewoon de bescherming van een kwetsbare groep – iets wat de oppositie probeert te dwarsbomen.

In plaats van de strijd aan te gaan met de genderideologie, zijn we gefocust op de belangrijke dingen: de bescherming en gezonde ontwikkeling van kinderen in Hongarije en het behoud van het recht van ouders om hun kinderen over deze gevoelige zaken te onderwijzen.”

Lees het hele artikel op: https://abouthungary.hu/blog/were-not-going-to-apologize-for-protecting-our-children